Navigácia

  • Deň vody

    Dňa 22. marca si pripomíname ,,Svetový deň vody". Žiaci 2. ročníka sa v tento deň zapojili do vodných aktivít, ktoré ich naučili, prečo je voda dôležitá pre zachovanie životného prostredia a pre rozvoj ľudskej spoločnosti.

  • Návrh počtu tried na šk. rok 2025/2026

  • P O N O Ž K O V Á VÝZVA 🧦

    Rozdielne ponožky symbolizujú Svetový deň Downovho Syndrómu, pretože ľudia s Downovým Syndrómom majú o jeden 21. chromozóm v tvare ponožky naviac. Ponožková výzva sa každoročne koná 21. marca a spája sa so Svetovým dňom Downovho syndrómu. Tento deň sa na znak oslavy ľudskej jedinečnosti nosia dve rozdielne ponožky. Cieľom výzvy je šíriť povedomie o ľuďoch s Downovým syndrómom. Ich prijatie spoločnosťou, šanca na bežné vzdelávanie či príležitosť na prácu ešte stále nie je samozrejmosťou. Práve vďaka informovanosti a pozitívnemu príkladu z osobnej skúsenosti môže každý z nás búrať predsudky a pomôcť im, aby sa stali rovnocennými členmi spoločnosti a mohli realizovať svoje sny – žiť plnohodnotný život. Tešíme sa, že sme sa mohli aj my zapojiť do ponožkovej výzvy a podporiť tento krásny projekt.

  • Výtvarná súťaž: " Môj sen o záhrade"

    SZZ OV Trebišov vyhlásilo  tento rok okresnú výtvarnú súťaž pre žiakov MŠ, ZŠ, ŠZŠ a ZUŠ na tému " Môj sen o záhrade". Aj naši žiaci sa s chuťou zapojili a vytvorili veľmi pekné práce. Tie boli v dňoch od  14.3.2024 - 20.3.2024 vystavené v MsKS Trebišov. Držíme všetkým  palce!

  • Beseda „Kultivované dospievanie“

    15.3.2024 sa uskutočnila beseda so žiačkami 2. stupňa na tému „Kultivované dospievanie – vplyv médií na formovanie osobnosti v mladom veku“. Besedu viedla Mgr. Monika Heczeiová, sociálny pedagóg CPP. Žiačky na besede diskutovali o vplyve médií na formovanie osobnosti a tiež o vzoroch, ktoré podporujú princípy zdravého životného štýlu a nerizikového správania vo svojom každodennom živote, zdravé sebavedomie a sebaúctu človeka.

  • Veľkonočné kraslice

    Dňa 12. 3. 2024 navštívila ŠZŠI pani Beáta Jožiová, ktorá zdobí vajíčka voskovou technikou. Žiaci boli zvedaví, čo im šikovné ruky pani Jožiovej predvedú. Naučila ich ako vyfúknuť vajíčko, ako si pripraviť vosk, ako ťahať "písatko" po vajíčku, ako vytvárať ornamenty. Deti strávili veľmi zaujímavé a tvorivé dopoludnie. Ďakujeme, pani Jožiová.

  • Krása veľkonočnej škrupinky

    Výstava "Krása veľkonočnej škrupinky" je od 10.3.2024 sprístupnená v priestoroch Zemplínskeho múzea v Michalovciach. Bohatú prezentáciu predmetov dotvárajú aj keramické výrobky našich žiakov z učebného odboru keramická výroba. Otvorenia výstavy sa zúčastnili zruční ľudoví umelci, ktorí sa prezentovali ukážkou zdobenia vajíčok voskom a ukážkou výroby korbáčov.Na výstavu veľkonočných výrobkov ste všetci srdečne pozvaní.

  • Voľné pracovné miesto - Personalistika a mzdy

    Spojená škola internátna, Poľná 1, Trebišov, vyhlasuje výberové konanie na pozíciu - Personalistika a mzdy. Bližšie informácie sú uvedené v priloženej prílohe.

  • Zúčastníme sa v spolupráci s Inštitútom edukológie a sociálnej práce, Filozofickej fakulty Prešovskej univerzity v Prešove

  • Jediná výstava orchideí na Slovensku

    Žiaci Odborného učilišťa z učebného odboru poľnohospodárska výroba - záhradníctvo: kvetinár, zeleninár, ovocinár sa 7.3.2024 zúčasnili za doprovodu vyučujúcich výstavy orchideí v Botanickej záhrade UPJŠ v Košiciach. V rámci výstavy sa návštevníkom predstavuje viac ako 700 rastlín, predovšetkým druhy a kultivary rodov lišajovec, vanda, cymbídium, dendróbium a črievičkovec.

  • Žiaci PŠI sa chystajú na Veľkú noc

    Veľká noc patrí k najvýznamnejším kresťanským sviatkom. Je oslavou jari, hojnosti, kedy sa stoly prehýbajú pod údenou šunkou, vajíčkami a koláčmi.

    Počas týchto sviatkov sa kresťanské tradície prelínajú s pohanskými so symbolickým príchodom jari. Zvyky a tradície sa mierne odlišujú v jednotlivých častiach regiónu. K typickým veľkonočným zvykom patrí oblievanie vodou, šibanie korbáčom, maľovanie veľkonočných vajíčok, rozdávanie čokoládových zajačikov. 

    Viaceré výtvarné techniky zdobenia vajíčok si vyskúšali aj žiaci Praktickej školy. Niektoré si vyžadovali pevnú ruku a skúsenosti, ale ani to neodradilo našich žiakov od tvorivej práce. 

  • Stolnotenisový turnaj medzi žiakmi OUI a ŠZŠ

    Dňa 07.03.2024 sa uskutočnil stolnotenisový turnaj medzi žiakmi OUI a ŠZŠI, ktorý sa niesol v duchu fair play.

  • Jarné prázdniny

  • Ako som strávil deň bez mobilu

    Ústredie práce sociálnych vecí a rodiny  Bratislava, koordinátor ochrany detí pred násilím za Územný obvod koordinácie Trebišov udeľuje Diplom za 1. miesto  Saskiii Maľarovej v 1. ročníku výtvarnej súťaže:    Ako som strávil deň bez mobilu. Srdečne blahoželáme, milá Saskia, a prajeme veľa ďalších tvorivých úspechov!

  • Vieš? Odpovieš!

    Popoludní deti zo ŠKD a VS preukázali vedomosti vo vedomostnej súťaži "Vieš? Odpovieš!"

  • Od veršíka k rozprávke

    Dňa 19.2.2024 sa žiaci II. ročníka preniesli do sveta rozprávok. Čakala na nich rozprávka:  "Ako psíček a mačička piekli tortu".

  • Valentín

    V ŠKD a VS sme Valentína oslávili diskotékou. Deti tancovali, spievali a zabávali sa až do odchodu domov.

  • Karneval 2024

  • Termíny konania prijímacích skúšok na SŠI, Poľná 1, Trebišov a počty žiakov pre učebné odbory OUI a PŠI pre školský rok 2024/2025

    Termíny konania prijímacích skúšok na SŠI, Poľná 1, Trebišov a počty žiakov pre učebné odbory OUI a PŠI pre školský rok 2024/2025

     

     

     

    Na základe § 65 ods. 1 a 2 Zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský
    zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, riaditeľka SŠI, Poľná 1469/1, Trebišov, po prerokovaní v Pedagogickej rade školy, po vyjadrení Rady školy, a so súhlasom zriaďovateľa, určila počet žiakov, ktorých možno prijať, bez konania prijímacej  skúšky, do tried prvého ročníka OUI, v členení na jednotlivé učebné odbory:

     

    4572 G 02 poľnohospodárska výroba -záhradníctvo: kvetinár, zeleninár, ovocinár: 14 žiakov

    2478 G 04 strojárska výroba – ručné spracúvanie kovov: 7 žiakov

    2781 G 02  keramická výroba - výrobky sanitnej keramiky: 7 žiakov

    3185 G 01 krajčírka - odevná konfekcia a bielizeň: 14 žiakov

    6485 G 00 opatrovateľská starostlivosť v zariadeniach sociálnej starostlivosti: 7 žiakov

    2985 G 00 cukrárska výroba:  7 žiakov

     

     

    • prijímacie konanie pre PŠI:

     

    Praktická škola – zameranie na výrobu keramiky: 15 žiakov

     

     

    Na základe § 66 ods. 5 a § 68 ods. 1 Zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, riaditeľka SŠI, Poľná 1469/1, Trebišov určuje termíny konania prijímacieho konania,
    bez konania prijímacej skúšky
    , pre školský rok 2024/2025 takto:

     

    1. kolo:

    a) v prvom termíne 2. mája 2024, a v podľa potreby vzhľadom na počet uchádzačov,
        aj 3. mája 2024

    b) v druhom termíne 6. mája 2024, a podľa potreby vzhľadom na počet uchádzačov,
        aj 7. mája 2024

     

    Ak v 1. kole prijímacieho konania počet prijatých žiakov nedosiahne stanovený počet, riaditeľka školy, po prerokovaní v pedagogickej rade školy, rozhodla o tom, že sa na škole uskutoční 2. kolo. 

     

     

     2. kolo prijímacieho konania na nenaplnený počet miest je 18. jún 2024.

     

    Prihlášky

    Prihlášku možno podať — elektronicky bez podpisu alebo v listinnej podobe  na tlačive 056 MŠVVaŠ SR (od 1. januára 2022 s podpismi oboch zákonných zástupcov.
    Prihláška je platná aj s podpisom jedného zákonného zástupcu, ak sa zákonní zástupcovia dohodli, že prihlášku podpisuje iba jeden zákonný zástupca, a ak o tejto skutočnosti doručia riaditeľovi školy písomné vyhlásenie.

    • prihláška - tlačivo 056 MŠVVaŠ

     

    • termín podania prihlášky pre 1. kolo prijímacieho konania do 20. marca 2024

     

    • termín podania prihlášky pre 2. kolo prijímacieho konania do 2.júna 2024

    Povinnými prílohami prihlášky sú:

    Podľa ustanovenia § 63 ods. 5 a 6 a § 64 ods. 2,  Zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove
    a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, povinnými prílohami prihlášky sú:

    1. Vyjadrenie lekára, so špecializáciou všeobecné lekárstvo, o zdravotnej spôsobilosti študovať zvolený učebný odbor vzdelávania na OUI a PŠI

     Link na „Potvrdenie  o  zdravotnej  spôsobilosti  žiaka :    https://www.minedu.sk/data/att/24645.docx

    1. Správa  z diagnostického  vyšetrenia, vykonaná zariadením poradenstva a prevencie, nie staršia ako dva roky

     

     

     

  • Ako som strávil deň bez mobilu

    Koordinátor ochrany detí pred násilím vyhlásil 1. ročník výtvarnej súťaže. Téma tejto súťaže nám dala podnet na rozhovor, ako byť opatrný a v bezpečí pri používaní internetu. Určite by bolo "in" nechať mobil doma a užívať si deň, ako na pekných obrázkoch, ktoré vytvorili.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Spojená škola internátna Trebišov
    Poľná 1
    075 01 Trebišov
  • +421 566 76 36 42
    +421 566 68 34 00
    PhDr. Daniela Fecková, 0905 918 760

Fotogaléria